Reactie 30

Mijn dochter (9) is hoogsensitief en erg druk in haar hoofd. Hierdoor is ze chaotisch in haar doen en laten en in haar verhalen springt ze van de hak op de tak. Ze plast ook overdag nog veel in haar broek.

Verder heb ik altijd het gevoel gehad dat er op school niet uitkomt wat erin zit.

Ik had de advertentie van Mirjam al meer dan een jaar op het prikbord thuis hangen voordat ik haar belde. Het was vlak voor de zomervakantie en ik ging er niet vanuit dat ik snel terecht zou kunnen. Maar ze probeerde uit alle macht om nog voor onze vakantie (wat ca. 1,5 week later zou zijn) een afspraak te plannen. Toen dat uiteindelijk niet lukte, baalde ze daar van. Dit toonde mij al direct haar sterke betrokkenheid en toewijding.

De eerste afspraak was bij ons thuis, omdat ze toch in de buurt moest zijn. Het viel op dat Mirjam zich niet alleen op mijn dochter richtte, maar ook op mij.

In de 5 sessies die wij uiteindelijk hebben gehad, heeft ze niet alleen mijn dochter, maar ook mij concrete handvatten gegeven hoe we met bepaalde zaken om moeten gaan. Ik zie duidelijk dat mijn dochter zelfverzekerder is; ze zegt dat ze op school dingen beter kan onthouden; ze heeft meer structuur. Het broekplassen is ook verminderd.

Verder heeft Mirjam de angst voor harde geluiden behandeld (blaffende honden, onweer). Onweer hebben we tot nu toe nog niet gehad, maar het was opvallend dat vlak nadat ze mijn dochter had geleerd hoe om te gaan met blaffende honden, ze nauwelijks reageerde toen Mirjam's eigen honden aansloegen, vlak voor de keuken waar we zaten. Terwijl zij voorheen zich direct omdraaide en erop reageerde.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Mirjam's behandelmethode ook bij onweer zal helpen.

Mirjam is heel toegewijd en haar behandeling is laagdrempelig en ongecompliceerd. Je ziet in korte tijd resultaat, wat natuurlijk ook erg prettig is! Ze heeft mij beter inzicht gegeven hoe mijn dochter in elkaar steekt en waarom ze is, zoals ze is en reageert zoals ze reageert. Ik ben heel blij dat ik bij Mirjam ben geweest.

Y.